Thursday, May 5, 2011

WAHEEDA KEMBALI DGN SEMANGAT UTK MEMBUKA PERNIAGAAN. PERNIAGAAN APA? HAA, TUNGGUUUUU....!

Salam ukhuwah dn salam Satu Malaysia buat semua pembaca waheeamber.blogspot. Haa, korang cuba kira dgn jari jemari tu dah berapa lama blog ni x berkeudara..Kira, kira...aku rasa la kan, dah nak sampai 2 bulan dah x ketuk ketampi kat blog yg makin sayu nih..Klo nak di ceritakan mmg banyak sgt story mory yg terkumpul utk share kat semua pembaca, tapi kita tapis2 dan terus shja kepada topik sbenar perbincangan yg merujuk kpd tajuk entry kat ats tu..

Korang, korang, aku tgh demam skrg ni sbenarnya. Tapi bila tgk blog nih dah layu, so gagahkan diri jugak utk siram2 air ckit kay blog ku ini. hahahahahah..actually x do la demam pon. Ni demam nak gediks2 ja nie sbenarnya. Jgn di layan sgt corak2 perkataan yg daku guna kat blog nih. Xda yg betul pon klu nak di tapis elok2. Ok, back to thye topik, semangat aku skrg tgh galak utk buka bizness. Waaaaaa...bunyi mcm petik jari jekan nak buka bizness segala bagai nih. Hoi waheeda, ko ingat pakai taik gigi je ke nak buat bizness tu. Kena pk bnyk sudut dan penjuru taw. Salah satu yg penting adalah modal kita utk buka bizness nanti. klu x dak modak, maka xdak la bizness. Ada faham semua.?

Kalo korang perasan skrg ni kan bnyk sgt org yg buat bizness online ja.. Lagi senang, duduk umah, men mouse and pandang skrin laptop ja, tapi duit akhr bulan masyuk ribu riban. WoOooowooo..Sapa x nak duit banyak2 kan. Antara bizness online yg aku tgk berjaya skrg ni terlalu la banyak sampai x larat dah nak belek2 blog dan laman sesawang diaorg utk shopping. last2 tutup laptop ku, dan tido. pastu beli dlm mimpi. Haahhahahahah.

Aku ada beli majalah Nur keluaran Mei 2011. Haa, sape yg x beli lgi cepat2 dapatkan di pasaran ataupun kedai mak jijah dgn pak salleh kat kampung tu kay. Mmg isi yg padat dan fun gila bila baca Nur keluaran Mei ni. Apa yg menarik dlm keluaran kali ni ialah Nur ada bagi beberapa laman seswang yg boleh kita tgk antara bizness online yg berjaya sekrang. Nak tgk nak tgk? haa jom jom kita terjah mereka semua dan jgn lupa sopping yaa..Bagi sokongan dekat peniaga buatan Malaysia kita.Hahahahahah.

Ni cover terbaru utk majalah Nur edisi mei 2011. Cantik sbb tema pink n grey. Nampak semat kan?:)

Laman sesawang:


Korang jgn lupa klik2 link diorang kat atas tu kay. Mmg x kan dpt design cantik utk bizness yg mereka buat ni dkt Jln Tar ataupun kat Masjid Jamek tu. Design yg unik dan sgt2 sophisticated utk muslimah yg trendy.

Okey, harap link dan info ni berguna utk kamu2 semua yg inginkan gaya muslimah yg anggun dan menawan. Dan nantikan my bizness x lama lagi jugak kay. Doa2 kan utk kejayaan daku dan juga semua umat Islam di dunia. Semoga kita semua mendapat kemanisan hidup di dunia dan akhirat.-Amin Ya Rabbal'min-

Salam kerinduan dari ku utk semua pembaca my blog. Teruskan menyokong waheeamber. :)


2 comments:

AIN SYAFIQA AZMI said...

ya Allah kazenku..sekian lama daku menanti en3 terbaru mu..bakpo diam jah ni??huhu lor ngat nk bukak bisnes sunggoh, nk join sekaki..hehe

norwahidah athiyyah said...

duhai kazenku yg manis selalu, k long bz dgn kerja kakak. blik krja trus tdo je. hri ni cuti tu yg merilexkan badan di rumah. i'allah nnti klu ada rejeki k lg bgtaw psal biz kay.:)