Thursday, May 27, 2010

RESTAURANT JOHNNY'S di terjah...!

Tiada kata pembuka bicara..biarkan gambar2 ini saja yg berbisik kata..


sdikit peringatan utk myself ni..skrg dh hmpir 3minggu berada d bumi subang jaya atas tugasan kerja yg di amanahkan...bnyk bnda2 baru yg d pelajari smpai x sedar ms cpt je kan berlalu..x lma lgi, ke mana pulak la hala tuju diri ni..oke oke..stop talking about krja2 ni..malas eden nk layan..wt serabut je kan..ahahahahha..blh plak gituuuu...now nk share2 dgn korang smua tmpat2 menarik yg pnah ku lawati d bumi subang jaya yg tercinta..kahkahkahkahkahkha..mcm karangan form 3 nih..actually, x bnyk sgt lg pon tmpt2 yg dh d terjah kat area ni sbbnya msih lagi bingung2 dgn si jalan raya d cni..area ni pon x pnah hayat smpai so agk slow ckit la utk explore tmpt2 ni.. but at last........tadaaaaaaaaaaaaaa......

REASTAURANT JOHNYY'S @ SUMMIT USJ telah di kunjungi oleh gua dgn sista gua..wakakakkaka..rock rock ckit kali ni..bia hlang smua keayuan yg melanda....ni dia pices Summit Usj..mmg best tmpt ni..sbbnye kat sni gila2 sale ada...smua blh katakan murah2...sooo agak goyah iman ku d situ mlihat brg2 yg murah murah nih tp chanteekkk bangat kot brg2 itu..smpai rs mau d beli smuanya...ongkosnya pula kosong zeroooo..ahahahhahah...kt cni, blh d katakan lbh kurang The Mines at serdang tu..korang knal tak??...wayang GSC ada, fast food ada, Giant ada, Mydin ada...mcm2 lg kt sni..lau yg x pnh dtg lgi..blh la kunjunginya mulai skrg kay...dh d buka 1000thun yg lpas...kihkihkihkih...

ni smua aktiviti2 yg kami lakukan pd weekend yg lpas..esk ada wesak day ryte..haaaahhhhhhhh..ape lg yg bakal menyusul nnti..ke mana lagi mau daku terjah...??? sama2 kita nantikan kemunculannya di pawagam cap ayam penyet.....kahkahkahkah...knpa aku gelak mcmni skrg??..di mana ayumu ituuu??...dimana???..aarghhh..pedulikan ayu itu, jiwa dn otak tgh ribut skrg dgn perangai2 manusia yg x de hati peruuuttt kpd manusia lain...soo jdi x betol ckit skrg....maap taw..tp smpat ag update utk santapan kalian yg trsayang di sanubari ku...accceeewwaaahhhh...!!! 


ini dia Summit Usj yg di war war kan kat ats sana td yee..sgt bsar smpai pusing kepala nk round...


dh penat2 kitorg berdua pegi round satu bangunan tu, singgah menghilangkan dahaga dn mengisi minyak d peruutt @ Restaurant Johnny's...sgt2 syok environment die taw...ala ala d oversea gituu..mcm ape jekan pomot2 cam gini..xpelah..bkn nk pomot tp nk share my life..huihuihuihui...soo layannn ape yg kitorg dh mamam n mimum d sini kay..mmg terliuq habeess la..sedaappp makanannya...



tadaaaaa....selamat datang, silakan masuk...ayt2 dri pekerja yg sgt2 mesra kat restaurant ni...


sllluurrppppppppppp...!!! ai laike..yg ni sah sah buat jiwa gentar smpai cair mair..ahahahha


this is mine...bbq chicken rice..sambal tu yg best taw bl d mkn brsama nasi ni..x tahan i hot hot spicy nih..mmg xtgk kiri kanan dh bl mkn...


yg ni my sis pnye...hot n spicy chicken rice...tp x se Hot cili api kt Giant tu..beso2 ajooo..but it's nice...nyamm nyamm nyammm...
 -
-
-
-
-
-
-
-

*attention..mne pices2 tuan pnye blog nih..eheheheh..ini dia...kami menerjah ke SUMMIT USJ..walopon org2 len dh pegi sblm2 nih, tp kami tak lagi..jd agak terserlah kejakungan kami d sini yaaa....*..terpulang la..mau bikin apa2 pon..kami tdak gentar..ahahahha..kami di jalan yg benar...gilass ka waheeda ni??...meraput yg bokan2..ish ish ish..mengucap2....astaghfirullah...


 ngeh nghe nghe..ni muka 2 owang yg x sbr2 nk terjah n hirup udara di bumi subang jaya terchentaaaa....wah wah wah..bkn main lgi kowang kan...ahahahaha....nk pi jenjalan tp bgonnya jam 13.00..kol brapa tu??..kira kira..pas dh ciap2 kol 15.00 brulaa tergedek gedek nk kuar..owang dh sparuh bumi dh round2 tp kita bru sesuku..kahkahkahkahkha....


 tgh2 menikmati udara ituuu jmpa plak dgn kakak gergasi nih duk tayang alat2 slimkan badan..dia tu mcm giant, ad hati nk pomot jd slim...gagagagaggaga..mati aku kalu dia tahu nih..apa2 pon kakak ni mmg meletooopppp..cayala sayang...!!!...


 then pastu kami mula terjah ke kdai mamam di mana perooot pd saat ini sudh tdk keruan lg menahan lapaaarrrrr...makanan2nya adalah sperti yg d atas sana kay..hungga hungga..ni bhasa asli timor tngah...translatenye akn muncul mksud ini..."hingga hingga"..okeh fine..sy sdah tersasar jauh....abaikan saya and statement tdi...kokkokookokoo....


 serius tyme ni sy pikir, "aku nk mkn ke x nak, nk mkn ke xnak, nak ke x nak..." akhirnya habeess di bedal sama tengkuk yg haus n kasi licin smuaaa...banana splittt gonggonggong..hah, ni nama terbaru okeyhh..ad dlm menu utk oder tu..dh upgrade dh johnny's...thumbs up utk kamooo...!!!


WOKEEYHHH DEAR GUYS & GIRLS..SALAM RIBUT-RIBUTAN BUAT SEMUA..SAMPAI BERJUMPA LAGI...!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
~sEkIaN~

*THANKS A LOT TO MY SIS COZ TREAT ME AT JOHNYY'S, WAIT FOR MY TURN AFTER THIS...*








2 comments:

spinning jenny said...

hahahaha...banana split gonggonggong???nate apo tuh??

waheeda119445 said...

ahahhha...x senyoyoh adeq ckp mcmtu taw...hihihih..tu smpena nama banana tuutttttttttttt..fhm x fhm x??..ahahah