Wednesday, June 2, 2010

KOMPANG DI PALU PENGANTIN BARU

Hye hye bye bye smua blogger yg ku cintai..ahahahah..men cintan cintun la plak dh kan kt sni..gataaiiiii naa...ni short update je psal dh xde kije kt ofis ni..pg tdi agk2 bz dgn urusan tender2 ap cmua..last minute bru nk buatkan...ish ish..berubahlaa...update kali ni nk share2 dgn korang cmua ckit psal ALAM PERKAHWINAN..haaaaa...dh nmpk dh tu yg senyum senyum simpul malu..nape??..dh nk blangsung ke tu??..jawab jawab...x lama lgi akn tiba musim org2 kahwin d sana d situ d sinun d sanan..kahkhakahakah..kan dh nk stat cuti sekolah nih..sooo undangan2 kad yg wangi wangi bagai, ropol2 galak tu msti wujud nnti ni..best best best..dulu2 nk tahu x hobby waheeda ape??...hobby kite dulu2 kumpul kad undangan khwin..pantang je nmpk kad khwin ats meja, ats peti, smua ambk n simpan dlm bekas cntik2..smpai mak nk g majlis tu nk tahu tarikh pn dh berputar putar duk cari kad yg d ambil td..ahahahahha..pnyela gila sgt kmpul kad2 tu...

kpd sape2 yg bakal melangsungkan perkahwinan tu, waheeda ucapkan SELAMAT MENEMPUH KE ALAM PERKAHWINAN..jadi suami soleh and isteri solehah ye smua2...cewaaahhhh..ucapan ni mcm la tuan yg duk taip taip ni dh khwin...expert je kan..kihkihkih...cuci mata ckit dgn pic2 khwin..bagi korang2 yg nk khwin tu rs hangat2 ckit tgk pic2 ni...ZzzZoOoOmmMMMmm...

 cincin pengikat kasih antara kita..ewah ewah ewah...itu jari saya, dn itu jejari kamuuu..muaahhhh...!!!


kad jemputan utk tetamu rakan rakan taulan sanak saudara yg d kasihi sekalian...puh puh puh..smbur2 ckit kasi wangi..ehehee


waaahhhhhhhhh..kek pink..!!! shukee shukee shuukee..sape nk tawin dgn I, sila2 survey kek ini dkedai skrg..!!..ahahahahhahhaha


tadaaaa....pink vs green..so fresh and exciting..canteek kan..cop cop cop tema ini nnti...wink wink wink...


auuuccchhhhhh..so seksiiii...tp I like dis one..sgt2 gojess...muslimah pn blh pkai gaun mcmni cma kenalah tgk gaya muslimah kita ryte..nk bergaya x salah, tp asalkan jgn kita lupa batas2 kita..kaunseling ckitt kt bakal2 pengantin d luar sana..;)


bunga2 segar sebegini amt2 sesuai utk majlis yg mulia dn utk di lambungkan nnti kat tetamu2 yg dtg..ahahahaha..sape dpt, dia yg akn khwin lps nih..insya'allah klu dh perancangannya ada..akn belangsung nnti tu...ni kutip kat cameron..mmg wangi and segar dri ladang..


wwoowoooooooooowwww....!!! yg ni mmg jdi impian dri kecik lg nk ada gaun khwin yg melerek ke lantai mcmni...lawaaaaa gilaaaa...blh la nnti dh siap2 mjlis tu, kita round2 brsihkan dewan dgn kain kt ats tu..kahkahkahkah...sgt2 bersih lantai tuan tuan nnti...percayalah..!!!


namun, apa2 pun, yg kt ats tu cmua ala2 barat ckit temanya..tp elegant jgk bt ala2 barat nih..yg pnting, adat2 melayu kita kn pegang smpai ank cucu cicit kita kay..jgn agung2kan sgt yg barat2 nih..x elok..ahahahahah...ye ye je...okeh dearie frensss..bace story bwh ni dlu sblm tinggalkan blog ini dn sila2 komen kay..x yah segan silu dgn saya..saya syg kamu semua....with love..muah!



ni ade kisah2 lucu yg berkaitan dgn kahwin2 nih..korang baca msti gelak smpai nangis..tgh duk search2 tdi jmpa crite2 nih..nk pcah rs peroott tahan suka sbb d ofis kan..lau d rumah mmg terkeluar dh isi peroott I nih haa...ahahahhaha..harap ni smua dpt menghiburkan anda kay..ceria ceria semua...muaaaahhh...!!!! 

KISAH 1:

APA ITU SEX?
Alkisah seorg anak pompuan yang baru masuk tadika bertanya kepada mummynya.. 'Mummy, mummy? sex tu apa Mi?'..

Terkedulah si ibu.. Terasalah akan kemodenan zaman skrg yg berjaya membuatkan manusia berfikiran lebih terbuka.

Sesuai dgn konsep pendidikan seks yg sedang hangat diperkatakan, mulalah si ibu mencari jawapan yg sesuai utk anaknya dengan harapan anaknya takkan tertinggal dlm arus pendidikan sejagat. Maka si ibu pun mula memberikan jawapan mengenai apa itu sex dengan perumpamaan antara kumbang dan bunga, diikuti dengan pembentukkan bayi dalam kandungan dan diselitkan juga dengan kisah percintaan antara mummy dan
daddynya dari zaman universiti lagi sehinggalah dengan kehadiran si comel iaitu anak gadisnya yg bertanya itu..

Tiba-tiba si anak menangis teresak-esak... Si ibu kehairanan dan bertanya. Si anak menjawab dalam tangisan.. Jawapan mummy tu panjang, ruangan jawabannya pendek saja ni...seraya meyerahkan buku latihan yang tertulis kat depannya (cover)..

NAME:...........
SEX:............
Class:..........
Subject:.......... 

KISAH 2: 

Mustika Ratu Slimming Tea

Seorang pemuda yang akan berkahwin telah berjumpa seorang bomoh yang juga seorang pakar dalam masalah tenaga batin untuk mendapatkan sedikit petua.
Pemuda : "Tok, saya akan berkahwin tidak lama lagi tetapi saya masih belum bersedia.Bagilah petua untuk saya menghadapi malam pertama nanti."
Bomoh : "Malam pertama merupakan malam yang sangat penting bagi lelaki.Kamu seharusnya dapat memberi kepuasan yang tidak dapat dilupakan oleh isteri kamu nanti."
Pemuda : "Bagaimanakah caranya tok bomoh."
Bomoh : "Begini,kamu seharusnya membesarkan alat kelaminmu dan ini akan membuatkan isterimu menjerit pada malam pertamanya."
Pemuda : "Bagaimana caranya tok ?"
Bomoh : "Kamu mesti merendam alat kelaminmu setiap malam dalam air teh setiap malam sehinggalah malam pertamamu."
Pemuda tersebut balik ke rumah dan melakukan apa yang dikata oleh tok bomoh pada setiap malam.
Pada malam pertamanya,tok bomoh juga berada dirumahnya.Tiba-tiba kedengaran isteri pemuda itu menjerit kuat.Tok bomoh mula terfikir akan kehebatan petua yang diberikannya kepada pemuda tersebut.Tiba-tiba pemuda tersebut keluar dari biliknya dengan wajah yang sedih.Tok bomoh hairan lalu bertanya kepada pemuda tersebut.
Bomoh : "Kenapa cepat sangat..?"
Pemuda : "Saya punya memang panjang tok tapi kenapa hanya sebesar pensil saja...?"
Bomoh : "Adakah kamu ikut petua yang tok ajarkan...?"
Pemuda : "Sudah tok.Tiap-tiap malam saya merendam saya punya dalam segelas air teh."
Bomoh : "Teh apa yang kamu gunakan ?"
Pemuda : "Mustika Ratu - Slimming Tea tok..."

KISAH 3:
Awal Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Jom..dari duduk rumah, bosan plak.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive
ke..teksi ke.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "apa shopping moping..?..aku kompang kang...."

KISAH 4:

Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang mengandung.."
Suami : "Abang tak sabar nak lihat anak kita.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Abang tolong buat susu anak.."
Suami : "Abang mengantuk laa..ayang buat laaa.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Cuba awak tegur anak tu sikit.."
Suami : "Haiii..anak awak..memang ikut mak...gerenti bengong nyer..."

AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH....gelaaaaakkkkkkkk kuat kuaaattttt jommmm...menetes air mata baca ko pnya crite..aduiiiii..lawak laa.. 


pessttt pesssttt: di kesempatan ini, waheeda nk ucapkan SELAMAT MENEMPUH ALAM PERKAHWINAN buat kwn waheeda dri sekolah dlu..insya'allah bln 7 ni akn nek pelamin..dn insya'allah akn hadirkan diri jgk utk sm2 meriahkan lagi mjlis itu nnti...TAHNIAH buat CHE HAZNIE AYU CHE HUSSIAN dan pasangannya NIK MOHD FAIZ... 


~ TAHNIAH KAK CHIK ~






2 comments:

L Y N said...

Hahahaha! I like the story. Suka kisah 1 tuh yg anak dya tny psal sex tuh. :) I like your blog. I enjoyed reading yours. ^_^

waheeda119445 said...

thank a bunch lyn..stay kipintuch ya dear..;)