Wednesday, December 22, 2010

PENCARIAN FASHIONISTA 2010

Salam Rabu buat semua blogger2x di alam maya ni.
Bertanggalkan tarikh 22-12-2010, blog waheeamber pertama kalinya mengadakan contest ni khas utk para gadis muslimah di luar sana yg sgt2 fanatik dgn dunia fesyen.*sbr2..teruskan membaca dulu kata2 aluan dri tuan blog ni berkenaan dgn syarat2nya, jgn murka ya..eheheh*

Tahun 2010 hampir meninggalkan diari hidup kita..tak sampai 2 minggu lgi kita bakal membuka diari baru yg ber-angka-kan 2011...wahhh..sungguh cepat tahun berganti tahun..ingt akk2, adk2, abg2 semua, tahun makin berganti, diri kita pun msti berganti dgn perubahan2 yg dpt manfaatkan diri di masa hadapan juga..jgn duk takak lama je kay..nnti org panggil katak bwh meja..eh eh, bwh tempuyung laa..hihihi..

Contest ni waheeda adakan utk para2 muslimah di luar sana yg sgt pandai berfesyen bagi mencantikkan diri dn tampil yakin di khalayak ramai. Semua di jemput utk memeriahkan lagi contest @ pencarian ini kay.
*Hadiah bakal menanti para pemenang*hehehehhehe




Jom kita semak syarat2 kelayakan:
1- Terbuka utk gadis2 yg ada blog dan juga FB. tiada had umur, asalkan anda dpt tampilkan gaya yg dpt menarik minat juri, kira layak la ye..

2-Copy paste banner ats pada sidebar dn juga masukkan dlm entry khas yg anda buat utk PENCARIAN FASHIONISTA 2010 ni. linkkan banner dn tajuk PENCARIAN FASHIONISTA 2010 kpd blog ini.

3-Follow blog ni is a must bg memberi kemudahan utk anda alert dgn stiap update yg akn di maklumkan dri masa ke masa. Add sy di FB pun boleh kay..dlm masa yg sama blh kita eratkan silaturrahim sesama kita.

4-Create slogan berkenaan dgn AZAM anda pd 2011 nanti tdk lebih dari 20 pth perkataan dan azam ni akn di ambil kira juga oleh para juri taw. 

5-Hanya satu picture shja utk setiap peserta.
ciri2 picture tersebut mestilah :
-menggambarkan fesyen unik dari anda sendiri 
-gmbr close up muka tidak di ambil kira
-sertakan gmbar yg para juri dpt melihat fesyen yg anda ingin tampilkan
-pd gmbr tersebut, tulis PENCARIAN FASHIONISTA 2010
-describe knp juri patut memilih fesyen anda utk di nobatkan FASHIONISTA 2010.ni sgt penting ya bagi melayakkan diri anda sbg pemenang.creativity memainkan peranan utama.
think about it and make it your own style...!

okey done!
pencarian bermula pd 22-12-2010 hingga 31-12-2010 (10 hari lagi...!)
pemenang akn diumumkan pd mlm 01-01-2011

HADIAH:

1-GRAND PRIZE
-dress, inner, selendang, scarf n aksesori wanita worth RM80

2-2nd PRIZE
-dress, selendang, scarf n aksesori wanita worth RM50

3-3rd PRIZE
-selendang, scarf n aksesori wanita worth RM30

ALL THE BEST CONTESTANTS...(",)
-sila tinggalkan komen dlm entry ni utk penyertaan dn pertanyaan-

p/s: penyertaan akn dibatalkan sekiranya tidak memenuhi syarat2 di ats dn juri berhak utk menukar syarat2 tersebut tanpa sebarang notis..yehaaa...! :)

INFO TAMBAHAN:
Fesyen dan warna tdk boleh dipisahkan. Walau apa pun trend warna yg naik pd 2011, yg penting kamu bijak menyesuai padankan dgn penampilan diri. Kekalkan diri dgn imej fesyen muslimah.

25 comments:

HonEyBuNNy said...

salam waheeda...lma juga xdtg sini..makin cntik gitu....hehhe...ala..ila xpndai sgt la fesyen2 neh....cm menarik ja..hadiah pun best2....bagi ila pk 10 kali dlu eh..heheheh

Anonymous said...

salam miss waheeda cntik..=) i minat sangat nk join contest ni...i nk hantar pic i dkt mana miss waheeda if i nk join??? =) =) help me! help me! hehehe...tq miss...

norwahidah athiyyah said...

ila: ala ila jom la join..jgn keciwakan daku..
heheheh..

anon: if ad FB hntar kat mesej di Fb kay..but if xde, sila emel penyertaan di miss_wahidah@yahoo.com

all the best u olllsss..!

Nurafiqah said...

hey! saya da buat entry!! nak masuk taw contest nie http://wwwsweethoney-style.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010.html#comments

nEa FleriDa / nIL said...

wahh contest yang seronok. Hadiah plak menarik! InsyaAllah kalau broadban xbuat prob nil join yer syg. :)

ezan said...

ehehe..dear thanks 4 invite :)

tapi ezan tak pandai fesyen2 nie, old skul lah katakan, hehe so tak dapat nak join :(

anyway best contest nie! good luck untuk yang join!

iEnA eLiEnA said...

yunk
iena dah join
jemput singgah :)

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010.html

iEnA eLiEnA said...
This comment has been removed by the author.
shysyella said...

cmne na j0in...xphm Le..:(

Nurafiqah said...

hey! saya dah pebetulkan balikkk entry tueee
http://wwwsweethoney-style.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010.html#comments

Anonymous said...

nk join!!

Cik Eka said...

eka nk join...hehehe

norwahidah athiyyah said...

nil: okeyh nil, sila join yaa..kita sm2 meriahkan lgi..:)

ezan: no prblem ezan..tq for ur visit..:)

iena: done checking urs..! nice:)

shy: klu shy x fhm, leh jenguk kat blog yg dh join dn leh tnye sy jgk yaa..:)

anon: meh meh join meh..best nie ramai2..;)

eka: silakan eka..waheeda jmput eka join..cpt buat entry k..9 hri shj lgi..!;)

shysyella said...

weee!~~~ciap suda...mceh kaQ!,,nah!
http://shysyella.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010_23.html

luvpinkja said...

join . join. sila check sini ya waheeda :)

http://sitewa.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010.html

AIN SYAFIQA AZMI said...

http://ainsyafiqaazmi.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010.html

dis is my entry...=) special 4 u dear...

Anonymous said...

sy dh hntr pic kt fb.. xde blog ar..huhu..

Salimah Ismail said...
This comment has been removed by the author.
Salimah Ismail said...

http://callmynamesally.blogspot.com/2010/12/pencarian-fashionista-2010.html

saya punya entry :)

anisahsofiah said...

skrg leh join lg ke?

anisahsofiah said...

leh join lg ke?

ayulunera said...

hye waheeda.....thanx invite ayu.....ayu nk join....t ayu kasi entri ya....weeeeeeeeeee

ayulunera said...

ayu dah join....weeeeee

http://ayulunalunera.blogspot.com/2010/12/contest-7-pencarian-fashionista-2010.html

LUVLORNSHIDA said...

salam...madah,jgn lupe tgk my blog deh..wahaha! sje puas duk rmh cuti2 ni....
this my blog...http://luvlornshida.blogspot.com/
juz support ur blog...

Anonymous said...

salam.. so cmna nk thu spe yg menang??