Sunday, March 14, 2010

Menggegar dunia milik Adam & Stacy tapi Menggegar blog milik Waheeamber..Meletoppsss!!!

Salam syg dn sejahtera utk semua..sari berita yg dh lme d peram..ahahah...
berkenaan dgn entry kt ats tu, ada asal usulnye dri mne en3 tu dtg..ia dtg smasa sy d toilettt tgh memberus si gg...gagagaggag...baek pnye tempat kan...

utk en3 kli ni ad dua hal negara yg ingin d bentangkan utk para pembaca blog ni smua kay...hal2 ni bru nk d bincangkan skrg sbb hmpir sebulan tuan pnye blog x sihat dn xdpt nk update blog ksayangan nih...hatta, skrg ni dh rs agak2 sihat yg mne tlah brsyukur dgn ke hadrat Ilahi dgn ksihatan yg d kurniakan skrg...klu x xkan terhupdate blog nih..! syukur2...(-__-)

jd olh sbb sye dh rs ad tenaga nk type2 smbil menonggang terbalikkn ayt, maka skali lgi, muncullah en3 ni yg d ilhamkan dri toilett..ahahahhaha...*bnkye melalot..smpai bumi toilett pn ku sebut d sini..maaf ye..kurg sopan ckitt..* jom kte saksikan hal pertama dan kedua dn ketiga*akn mncul d lain en3* d bwh ini yg sgt hott spanjang sebulan x update blogg...


HAL PERTAMA :

tanggal 20hb Feb 2010, tuan pnye blog nih d serang selseme yg sgt2 dahsyat..d tmbahnye lgi dgn serangan d kepala yg agk2 org tu dh nk mcm nk hantuk je kpala kt dinding...ish ish..trok trok..bermula dri sni la smua tenaga, semangat dan keyakinan dri d serap keluar dn d gantikan dgn selseme td + demam yg bru2 nk berjinak..ecececce...*jinak2 gitu*...

seriously, tyme nih mmg xblh nk bt ap, g class pon terpakasa dn xblh nk ckp..mata smpai berair, bengkak, bernanah *tipu ni* ble kene selseme mcm ni..ape yg tahu, nk cpt2 blk bilik, baring dn trus tido..bknnye x ambil ubat atau pegi klinik, dh 2 buah klinik ku terjah tp msh lgi x kurang skt ni..

haa ni buktinya kay..bersepah2 ubat..smpai dh jdi mcm nasi duk mkn hari2..hahahha..blh plak gitu kan...

 bnyk gilesss d ubat!!!!....hasilnye tgk d bwh nih.....---->


haaa...muke yg dh ketagih ubat...xdelaaa...nila wjah tyme skt..sgt2 lemah...sdih rasa...=(

ksian kat aku ni..lemah longlai tyme skt gni..tp org kata skt tu penghapus dosa..kan kan kan..tp dosa ap yg ak dh bt smpai dpt skt ni..pk pk cpt..!!!..stiap mnusia tu akn ad melakukan kesilapan smada kecik atau besar..jdi ade la tu yg aku silap kt mne2...hmmmmm...sabar je laa kan...cbe tgk muke ni...dh mcm ayam mati mak..keskeskes...pribahasa baru ni...

ni nk bt special dedication to my sis...sbbnye ms aku skt2 ni, diela yg ada dgn aku, tolong jga aku, bg mkn ubat, picit2 kepala, buat2 milo...terharu sgt2 dgn smua ni..dn best jgkkn klu tyme skt2 dpt layanan cam gni..tp xnak la slalu sbb ap kerja pun x jadi bl dh skt..smuanya terbatas...

"to my sis, thank you very much coz u spend ur entire tyme to tke care of me..if u're not wif me on dat day, i dont noe wht will happen to me..im glad dat u alwes b my side sis..anything dat u gve to me, it is still not enough for me to say THANK YOU here and then with all my heart and soul i juz can pray to Allah to tkecre of u in d future...u ar such a KIND person and I LOVE U VERY MUCH SIS..." 

tgk muke akk....lemahkan dik...tp ad adk tman...snyumm ttp terulir d bibir itu...trharu sgt tyme ni...=(

dgn terciptanya kata2 madah pujangga versi mat salleh kt ats tu, maka tamatla hal pertama d sini...teettttttttttttt.......

HAL KEDUA :

utk hal ke dua nih, akn d bicarakan tntang "bicara siswa"...hahah..wat loloks jaaaa...utk hal ni...aku nk story mory ckett tentang dinner2 yg dh berlangsung spanjang sbulan ni iaitu bln Mac ni laa...*mcm la bnyk dinnernye, padahal dua je...bnyk la kan bl dh lbh dri satu...adoiiii...*

5 Mac 2010
Dinner BSMM (Bulan Sabit Merah Malaysia)
Lokasi: Dectar, UKM, Bangi

haaaa...klu korang nk tahu, aku ni sorang ahli bln sbit taw..ni kpada yg xthula, kpd yg dh sdia mklum, sonyap2 sudeyyhhh..ehhehehhe...actually, msuk bnde alah ni sgt2 la bg manfaat utk diri kita dn jg family kta sndri..in case la kan, ad sorang ahli kuarge kte tercekek ke, haa..ape korang rs korang nk buat??...nose bleeding ke, cramp ke, patah tulang yg keluar yg xkeluar ke, calar balar ke, tertusuk bnde tajam ke, tertusuk kalbu ke, *aha yg ni gila meroyann dh ni, kn jmpe doc Cinta*...sooo....wht is ur solution whn u face all dis kind of situation??...xtahu??...kelam kabut??...panik??...haaaa...ni smue x betul dn sgt2 x betul...korang kne la blajar and tahu ckt2 psal ilmu2 kedoktoran ni...bagus utk hdup kita jgkkn nnti...

klo la korang xthu lngsung psal bnda2 alah ni, mngkin akn mmbawa kpd maut taw klu kne pd certain2 case yg lmbt mndpt rawatan..cntohnya mcm tercekek...nk bwk g klinik jauh, mangsa ni dh x bleh nk brnafas ni..tgu pnye tngu...dkt 4 jam bru bleh dpt rwatan kt doc..korang rs la kan..hdop lgi ke mangsa tuu...dh confirm2 mati rasanya...pdahal klu korang tahu cmne nk rwat mngsa tercekek kt rmah, at least bg dia smpai blh brnafas ckt, kan dh dpt selamatkan satu nyawa yg x brdosa tu...so, nmpk x skrg ni ap pentingnya ilmu2 cam ni...tepuk dada, tnye slera...jgn biar terlmbt brula terhegeh2 nk cri ilmu ni...*pesanan ni utk sye jgk ni dn kwn2 smua*...

eh eh eh...dh off topic ke kite nii..td kata nk ckp sal dinner...oke2..utk dinner bsmm ni, tema kali ni adalah warna putih..i like dis color too..suci dn bersih gitu..kan kan...tema d tentukan mngikut kolej..so, stiap kolej represent diff color..fhm?..xfhm xpe, xmsok exm ni...hihhihih...

meh layann d pixes --->

 bersame cik ctie wan kmbang ni...chumell kan...heheh


dis is amelyna...col her amel..kehkhekhe...vry d gojess one!!!...shweetttt...


ahaaa...yg ni mmg snyumm smbil kntrol2 hdung tu yg xbk2 lg dri slseme...nk taw x?..lps dinner ni, aku d serang sesak nfas yg sgt trokk..nangis kat blik sbb xblh brnafas...ish ish..


thereesome...kenangan brsama teman2 ku pd thn akhr..sdeyhhh weyhhh...;(


yg kiri skali tu choo then joe and dayah...mreka ber3 nih mmg sgt2 chooomel mcm baby2 gitu..ahahha


mamarazzi yg x lekang dgn kamera pd mlm trsbut..balik2 tross sesak nfass..kan dh kene...hrmmmm...


loveee u olsss guysss....hope jmpe lgi...kami menang juara kseluruhan pd mlm trsbut taw...hbat x??...tgkla sape senior diorg ni...bangga dlm trpksa...kahkahkah


now we move on to d nex dinner lak..

11 Mac 2010
Dinner Kolej, Tema 'WARISAN'
Lokasi: Dectar, UKM, Bangi

penatt dh la ghase nk tuliss...adoiiii..lenguh tengkuk...
xpe2..gigih dn serap tenaga blik..*zzzzuuurrrpppp*

utk dinner si kolej ni lak...critenye cam gni---->brmula dri pagi, aku ni x slera nk mkn kan..smpai tgahari pn tgk lauk, rs mcm xleh nk telan lgi...pastu blk blilk trus tekan pemacu api utk msk air..ape lgi.....hidang megi la ni namanya....slluurrp slluuurpp slllurrrppp....hbesla stu mangkuk dn stu packet...siap bsuh2 smua...tido plak smpai ptg...then bgun2 tu dh 6.30..trus g mndi, solat ape cmua...siap2 lak utk dinner....*dlm kepala ni, nk mkn bnyk2 mlm ni smpai bonjoii peyutt, msti sedap nnti ni*...

tgh2 duk siap2, chonteng sna chonteng cni, kwn2 lak dtg bilik nk pkai eyeliner la, mscara la, lipstick laa..adoiii..nah hambek ko pkai sndri ape yg ad kat blik ni....sepah2 blik.....mklumlakan...ni dinner last kitaorg dh sbb nnti dh hbs stdy dh April ni...so msing2 nk gaye2 kasi hootttt mlm tu...ad dgn tema bju krung tradisional, krung moden n pario, kebaya, yukata*pakaian jepun* n etc....yg ak ni plak, lari tross dri tema...g pkai dress rompol2 dgn jeans n instant tdung...ni warisan dri mne ni??....warisan rompolo agolompo...hahahhaahhaha....tibe2 kuar ayat nih...mengong la...

sgt2 sdih mlm ni sbb kenangkan yg lpasni dh x merasa alam dinner2 gni...nk crying la kjap...smbung esok la kay sal dinner nih........x tahan dh rs ni.....laju je nk kuar ni...(T___T)


tetttttt.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






cakkkk!!!!!.....ghajin korang skrol ek.....xnk la smbung sok...kasi hbs tross...suke la tu...okeh, bl dh siap smua pkai cantik2 ni, ktorg pn brtolak la...dgn menaiki motorkar....hbes selak sana selak sni..auucchhhh!!!,,sgt2 seksi...hahahahha...smpai2 je tros g duk kt meja yg dh d tempah sminggu sblom majlis ni....tgk lauk2 yg terhidang ats meja, perutt dh mula mnggelegak...mendidih dh ni...xpe2..sbr lgi...sbb bkn tyme mkn lgi..duk bg ucapan sgala bagai tu haa dlu...ktorg ni lak duk click click dgn kamera..x layan lngsung speech perasmi..kesian kesian...then..jeng jeng jeng...acara mkn pn brmulaa...nasi dh sampai nih....aku sedokk bnyk jgk la, dh lapar kebulur mcm d bosnia rasa ni...gara2 xda selera siang td....dh siap smua cedookkk nsi tu, tgu la plak si kuah muncul, tpi xsmpai2...aishhh..dh lme ni...pngil abg yg katering tu...
"bang, mne kuah ni, nk mkn cmne gni?"
"kuah xde dik...lauk smua yg ad ats meja tu je"

gileeerrrrrr.....xde kuuah rupanya hidangan ni....aku pnye cedokk nsi dh tngi gunung everest ni, nk mkn mcmne??....tercekek nntikan...xpsal2 kne bt rawatan kt cni plak...akhrnya kmi smua psrah mkn nsi tnpa kuah....smua tergeliat tekak mkn nsi mlm tu...ape pnye dinner la gni....hampergggghhh....wat malu je kt VVIP yg dtg tu..lnkali organize la btol2 ckitt...mkanan la pling pnting klo ad function bsar2 ni..klu xpndai hndle jgn hndle....gram nih..!!!.huurgghhhh...

ksudahannye, blk bilik mlm tu peyutt msh lgi bergelora...smua org pn sma..siap ad yg g mapler lgi...*kdai mamak hokey*....ksian2.....

so meh layanzzzz dis pices---> : penat tahap gaban brgmbar mlm tu


 nilaa menu yg d gembar gemburkan dgn ketidaksedapan ituuu...herrgghhhh...


cakkkk cakkkk caakkkkk....


yuhhuuuuu...rapat2 lgi meyhhh....pasni ssh dh rapat2 cam gini.....


minnn dgn baju yukatanya dri jeponn...ni bru warisan..sgt menepati tema mlm ituu..yg sbelah tu hyebok je lbih...kahkahkahka


tandukk dh naik sjak2 jd final year student nih....tp choomell tanduk2 kite ni...vogue2....ahahah


aha...tgk btol2 pic nih..mcm i pegang tgn diekan..tp x...tu dgn die sndri..ni my junior under BSMM


hugss hugss dgn mushi...cantikk baju ni..ad reben kt ponggong tu...tuan die lak kciks...lg trserlah sweet..10starzzz....


woww wowww woww...antara yg hoott panas2 pedas pd mlm dinner itu....hihihi


men lap talilap talili tamplong...agagagaga


tmbikai ni bessss manisss sgt...tp sgt2 nipis...smpai nk jtoh2 dh tuu...sbelah tu dayah..bolaaattttnyee


dh lnguh brdiri...pnjm kusi VVIP jap neh nk duduks...diowang dh chowww dh ni...tp ktorgg ttp xhbes lg duk brgambar...alasan : ..last dh nk ambk2 gmbr mcmni..yelaa tu..


d bawah pohon cemara..bersenda gurau bercanda asmaraaa..ahahahha..puitis tis lgi...auuwww


ecececceec...nape senget je si kepala tu...brat dgn sanggol yg d blakang tu haa...harharhar..


last but not least....tadaaaaaaa.....





pesanan penaja....:...nantikan en3 utk tahu bgm menulis resume yg baik dan berkesan kay lpas ni...jgn x tgk taww...penting ni especially kpd student d thn akhr mcm sayeeee....

sgt2 la penat update en3 kali nih...panjang mengalahkan galah....galah mengalahkan panjang..hahahahha...ayt pn dh x btoll...

okeh guys n gurls...wait 4 d nex entry...bye bye bye...tadaaaassssss...!!!





3 comments:

spinning jenny said...

akak..sdp bca blog akak...anyway..cntik sume gmbr kak.....
ape2 pon..at least ade gak gmbr kite skeping....
xpelah x bnyk pon....kan??

i miss u akak

waheeda119445 said...

miss u too dear...!!!

nnti bce lgi taw ap2 kak update kt cni..adkpn blh tls blog cam ni...kdg2 release rs ckt...

thanks sis 4 ur comment//really apprecite it!..

syg kamooo..!!!

spinning jenny said...

erm memg adk bca pon blog akak..x pnah miss pon actually..

adk pon nk tlis..tpi x reti ah kak...cane ek???

aduh lah...