Saturday, April 10, 2010

~ Entry ni utk semua kawan2 ~



Salam syg buat semua..entry kali ni nk buat stu kisah yg dh lma rsnya x d ambik kisah oleh tuan empunya diri ni..pdahal msa tu smakin hmpir dn prlu sm2 kita mnyedarkan antara satu sama lain..jgn nk tngu2 lagi okeyyy...sebenarnya sy sndiri x tahu ape dan mcmne nk ckp lagi..smua ni kan ats diri dn individu msing2...klu dah tak blh nk kawal diri, rosak binasa la smua trmsuk org2 d sekeliling...

len yg nk ckp, len plak yg duk membebel...ni tgh stdy utk final exm, tp terupdate plak si blog legam nih..dh x blh kwal dh ni nk kongsi story, tu yg g update tu...kwn2, ade x pnah mngalami keadaan bila masa anda akn rasa FED-UP MyEm0.Com dgn seseorg, dn rs mcm nk ketuk2 muka org tu smpai ke muka bumi..haaaa..nih mmg dh geraaammm tahap cipan dh ni...tp sbr lagi..

*kwn makan kwn..* kwn yg gunakan kwn*..kwn jd kuli kwn*...kwn tyme hepy ad tp tyme sdh xad*...kwn yg suka mrh kwn*..kwn yg melenting dgn kwn*....

smua kat ats tu yg mne stu pnah anda smua alami dlm hdup??...sushnye kan hdup ni bl ad kwn...dn sush jgk hdup ni bl xada kwn..so persoalannye skrg..kat mne nk cri kwn yg btol2 blh ngam atau pnjang katanya, blh satu kpala dgn kita..tp ingt, x smua yg kita nak tu kita akn dpt...maka d sini akn berlaku la kwn yg akn ada kwn yg cpt marah, yg akn mkn kwn sndri..dis is what we call experience in our daily life..people comes without anything but leave something to us...blajar, belajar dn trus la belajar utk kita kutip pngalaman sebanyak yg mngkin dn kita share sm2 mcm yg sy tgh bt skrg ni...hussshhh..penat2...MyEm0.Com

okeeyy la dearie frenss...sy tinggalkan dlu entry ni dgn pelbgai persoalan dn jga nk tgk feedback dri kwn2 smua dlu...do leave ur comments here, sharing is caring ryte...to show dat u're really care, lets share together here...


penaja berpesan: nape entry kali ni mcm emo je lbih??...yup..mmg sy tgh emo dn sy nk kwn2 tahu srta share sdikit sbanyak tntg ke-emo-an diorg jgk kali ni..x sukenyeee bla jd emo gini, tp kdang2 kne jgk n trpksa utk bgi pengajaran dn pedoman buat org lain..moga smuanya mndapat faedah..*bkn faedah bank hokeeyy*

( SALAM ketemu lgi di entry yg lain )



MyEm0.Com

9 comments:

motivation Hijacked said...

Kadang2 kt kn fhm knp kwn kt buat mcm tu.. Sy pn ada kwn mcm tu tp bila sy cb mmahami isi hati mreka brlah sy fhm reasonnya, ign sy share d sini sb sy care;

kwn mkn kwn= ptptn n maggie kt bilik db hbs, lapat tahap cipan

kwn marah kwn= kwn yg kn marah tu xbyr hutang tp mampu beli reload padahal kwb dh klaparan

kwn tengking kwn= kwn dia tuli

kwn lupakn kwn= jarang2 blaku, tp dlm bhasa perubatannya adalh koma.. Mgkn tjadi sb eksiden merempit atau mkn sabun sb lapar hutang xdibayar

kwn tipu kwn= kwn yg tdesak nk suruh kwn sorg ni byr utang jd ckp sedara dia sakit kt kampung

kwn blame kwn= kwn tu mmg buat silap tp xnk mngaku

and etc.. But my fav is "kwn rahsia something dgn alasan nk 'jg' hati kwn".. Syg kwn2 sy

motivation Hijacked said...

Apa ni nk kn approval dr wawa br komen blh masuk? Ni kes "kwn xpcaya kwn" ni

waheeda119445 said...

pnjangnye komen a.badio..ish ish ish..

smua yg a.badio kmen tu smua btol taw..wawa mmg cokong 100% la ni..tp ade stu kisah yg a.badio xfhm dgn situasi wawa ni..klu dh kwn jnis yg selfish mcmne??.and die bt ap2 pon mmg juz utk kpntingan die je..yg ni mmg geraammm...

bab kwn x pcye kwn lak, bkn mcmtu sbb wawa bt kn approval dlu ni..ad tkt nnti komen2 yg x berasas so kte kn tapis2 dlu kan...

a.badio jgk ckp td, kt kn fhm knp kwn bt mcmtu msti dia ad reason die trsndri..haaa..ni my reason..hehehhe

*trkejut sbnarnye a.badio kmen..xpnah2 kmen b4 ni..jom la jd my follower..kte dh jdi dh yg die...*

thanks a.badio 4 d komen!

HasLiZaJaMiL said...

hohohohoho entri ni memang best!!! seriously waheeda, bila dah masuk semester akhir ni, macam-macam ragam orang kita boleh tengok dalam kelas kita... semua dah tunjuk taring... bab kawan makan kawan, kutuk belakang kawan memang dah ada tapi sejak 2 menjak ni makin menjadi2...liza bcakap dari segi mbe2 claz kita ja... tambah sakit hati, sorang kawan ni dah langgar batas seorg kawan...time liza tgal laptop liza sekejap sbb nak jumpa supervisor, kawan ni minta nk pinjam buka fb... laptop dia tengah rosak sekarang dan time tu,kitorang tgah buat elt project... so, ok,liza bagi dia pinnjam...guess what?? fariq perasan dia buka diari liza dlm laptop...bila dia sedar fariq perasan dia curi buka, doa cepat2 minimize and buka fb dia... then, starting dr kejadian tu, dia mula rapat dgn sorang kwn lg n mula berperangai semacam dgn liza...hello!! patotnya liza yg berperangai smacam tu sbb dia baca diari peribadi liza tp dia pula nak buat2 sombong...tambah sakit hati liza tau diorang ada kutuk something pasal liza sbb selalu liza perasan dlm fb 'W***, jom chat'...'W***, nk borak jap boleh?* kwn ke gitu waheeda??

waheeda119445 said...

oh my God liza...ni dh memg mlampau tahap gaban dh ni klu smpai2 nk buka privacy kita dlm lptop..org dh bg pnjm kira ok..gatal plak tgn tu nak klik2 kat lain..

srius liza, klu wa tahu sape org tu, mmg nk sgt sound2 halus ckitt..

org mcmni bkn kwn...very terrible blh bawak bala klu kwn dgn org mcmni..haaa..kan dh lancang mulut ni..ni tyme kte x khwin lgi..nti klu khwn, and then kt msh lg brkwn dgn dia..ntah ap lgi yg dia akn buat...

yg x leh bla tu, siap nk bt2 muka lgi kan...

liza, be carefull kay dgn kwn2 kita smua...xrmai yg blh jd kwn sejati..kwn yg blh mematikan kita rmai..nauzubillah..

HasLiZaJaMiL said...

that's why...liza bsyukur sngat benda2 cmni jd hujung2...lepas ni mmg dh x jumpa dh kn?? tp liza mmg x ngam dgn w*** tu,sbb nmpak dia jenis bmuka2 n batu api sikit...tp sbb ramai org tnya n takot dkatakn sombong, kwn jalah... x sangka jd cenggini... kalo waheeda leh agak sapa org2nya, minta tlg rahsia yea??

waheeda119445 said...

mcm xbleh nk agak2 ag ni liza...tp yg ad dlm kepala ni xthu btol ke x...ape2 pn kta keep jela bnda ni..kalu d hebah nntikan bka aib dia plak..

kita bkn men lg nk jga aib dia..tp dia bt mcmni..mnusia mnusia...

bnyk2 sbr kay liza...=)

zie said...

stuju2...sssh nk cri kwn yg mmhai..but sy syg kamoo...hehe..

waheeda119445 said...

btol kan jie..sush nk dpt kwn yg btol2 blh kite namakan KAWAN dlm hdup ni...

blh bilang dgn jari..sye pon syg kamoo jgk sih..!muahhh