Wednesday, April 14, 2010

Inikah Lelaki Idaman Anda...???

Lelaki idamanMyEm0.Com

Seorang lelaki yang aku idamkan
Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya

Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
Dan lantang menyuarakan kebenaran

Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yg bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Kembali megah di muka bumi

Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...

Masih adakah lelaki idaman itu??


 die ni okeeeyy x??..agak la kan...part of my dream jgek...MyEm0.Com


haaaaa...yg ni gue suke bangat..dis is my taste..so, ade sape2 hero2 kat luar sana yg cam gini??..i nak bg number fon nih..uwaaaaa...MyEm0.Com


auucchhhh...yg ni la yg paling menyejokkan hati kuh....nk tawin dgn kamoo blh?..ahahah..x knal pon pdahal..sape la ni kan...MyEm0.Com


adehhh....manyak la plak gmbr artis2 di blog inih...pnjam bt interframe jap yek..kasi gedebooommm ckit ini blog...snyi je kan..uhuk!

MyEm0.Com

12 comments:

Atiqah said...

waheeda...check this

http://atiqah-naa.blogspot.com/2010/04/notes-for-comparative-literatureworlds.html

sorry simple je coz tgh study stylistics..nnt dh hbs paper ni tiqah upload ye notes comparative literature..sorry sgt

Siti-Sha87 said...

amboi wa..citarasa bkn main tinggi lg noh..siap dgn artis tu...hihihi

tp mmg bagus la ciri2 lelaki idaman y wa tulis tu..cik tie pon nk mcm tu jg la..heheheh :)

waheeda119445 said...

insya'allah kan ti..kta dpt laki2 yg dpt jaga kta nti dnia wa akhirat..

artis2 tu sje tempek kat blog wa ni nk kasi comey2 ckit..ehehhe...

HonEyBuNNy said...

Yes....inilah lelaki idaman seorang wanita...he3...ila wat versi ala2 barat ckit..haha..itu dr segi perbuatan...n wahida wat versi islamic kan....;-) kn best lau dapat lelaki cm tu...ila nak wat link blog wahida la tok versi islamic boleh?? nak ltk lam entry tu...ihhi..nak wat jgk...yeahhh...tq...hehe

eik`S noName said...

owh...maybe ssh dah nak jumpe ORANG yang betol2 perfect zaman skrg nie...tp kalau kite sentiasa ingat kepada Nya...insyaallah yang terbaik kita dapat daripada Nya

waheeda119445 said...

yup..btol tu eik..sush nk jmpe yg mcmni skrg d sbbkan arus pemodenan yg tngi kan..eceec..mcm speaker undangan negeri lak tlis..

ape2 pon kita buat yg trbaik dn sntiasa mmnta pertolongan dariNya..insya'allah kita akn d lindungi..amin..(-_-)

Rashid said...

ermmm.. ramainya lelaki idaman.. hehe

waheeda119445 said...

rmai2 oke ckit..blh wat pilih2 nntikan..ahakz..gurau je..

heheh..thanks sbb singgah d sini..=)

Nor Aishah said...

salam.. wah meletop pilihan hati ye... akak harap apa yg dihajat hati tu tercapailah ye...

waheeda119445 said...

salam akk..insya'allah kak..doa yg trbaik..thanks kak for d visit..=)

Atiqah said...

http://atiqah-naa.blogspot.com/2010/04/lets-remember-short-stories.html

check entry terbaru tiqa

Atiqah said...

dh reply soklan